Nemme gulerodsboller
50 g gær
2,5 dl vand
20 g sukker
50 g solsikkekerner
65 g smeltet smør
500 g hvedemel
2 stk revne gulerødder
1 tsk salt
2 æg
Alle ingredienser røres sammen til en klistret dej, som stilles til hævning i 30 min.
Bages i 15 min. ved 200 grader.
___________________________________________________________________
Verdens bedste majspandekager
1,5 dl majsmel
1,5 dl hvedemel
0,5 tsk salt
2 æg
3 dl mælk
50 g smeltet afkølet smør
1,5 dl majskerner
Bland majsmel, hvedemel og salt sammen med mælk og æg. Tilsæt smør og majskerner. Lad dejen hvile tildækket ca. 15 min.
___________________________________________________________________
Havregrynsboller
50 g gær
1 spsk groft salt
2 spsk honning
1 liter lunken vand
400 g havregryn
800 g hvedemel
Opløs gæren i vandet. Rør honning og salt i. Tilsæt havregryn og derefter mel. Rør med elpisker til en sej klæbrig masse. Lad det hvile i ca. en halv time. Brug to skeer og sæt klatterne på en bageplade - lad dem hvile lidt ( ca. 15 min). Bages ved 180 grader i ca. 20 min.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar